Päävalmentajaa vaihtanut FC Lahti isännöi Ilvestä lauantaina

Veikkausliigan Yöttömän yön kierroksen jälkeen yhdeksän välipäivää otteluista viettänyt Ilves palaa tositoimiin lauantaina, kun päävalmentajaa vaihtanut FC Lahti isännöi Lahden Stadionilla klo 19.00 alkavaa kohtaamista.

FC Lahden kausi on ollut synkkä, sillä 12 Veikkausliiga-ottelusta tilillä on vain yksi voitto ja kahdeksan sarjapistettä, joilla joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Lahtelaiset ovat tehneet sarjassa vähiten maaleja ja päästäneet kolmanneksi eniten.

Kuusi ensimmäistä ottelua tuottivat Lahdelle viisi pistettä ja kuusi viimeisintä kolme pistettä. Joukkueen kesäkuun otteluiden tulokset ovat olleet IF Gnistan–FC Lahti 2–1, FC Lahti–FC Inter 0–2, AC Oulu–FC Lahti 2–2 ja viimeksi toissa viikolla FC Lahti–IF Gnistan 3–3.

Ilves ja FC Lahti kohtasivat Veikkausliiga-kauden avauskierroksella Tammelan Stadionilla 6. huhtikuuta, jolloin tuloksena oli 0–0-tasapeli. Ilves hallitsi ottelua, muttei onnistunut hyödyntämään tilanteitaan. Lisäajalla kotijoukkueen Santeri Haarala laukoi pallon maaliin suoraan kulmapotkusta, mutta osuma hylättiin maalinedustalta tuomitun rikkeen takia.

FC Lahden parhaat maalintekijät ovat olleet Luke Ivanovic ja Colin Odutayo, jotka ovat kumpikin osuneet kolmesti. Michael López on tehnyt kaksi maalia ja Pablo Andrade, Otso Koskinen sekä Julius Tauriainen yhden mieheen. Tauriainen on kirjauttanut myös kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Viime viikolla FC Lahden seurajohto päätyi erottamaan päävalmentaja Toni Lindbergin, jonka tilalle palkattiin 44-vuotias Ricardo Duerte. Portugalilainen on valmentanut Suomessa aiemmin AC Oulua, IF Gnistania ja VPS:ää.

Duerten valmennuskausi ei saanut toivottua alkua, sillä tiistaina lahtelaiset tippuivat Suomen Cupista 6. kierroksella taivuttuaan kolmannella sarjatasolla Ykkösessä pelaavalla KPV:lle vieraissa maalein 2–1. Lahden maalin teki Julius Tauriainen.

Keskiviikkona FC Lahti tiedotti vahvistavansa joukkuettaan bosniahertsegovinalaisella Benjamin Mulahalilovićilla. 25-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy Lahteen Itävallan toiselta sarjatasolta SV Hornista, jonka kapteenina hän toimi viime kaudella. Mulahalilovićilla on takanaan junioriputki FK Austria Wienissä, jonka Ilves kohtaa UEFA:n Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella. Mulahalilović ei kuitenkaan ole vielä pelikelpoinen lauantaina Ilvestä vastaan, sillä Veikkausliigan siirtoikkuna aukeaa vasta ensi viikolla.

Ilves kamppailee kärkisijoista

Ilveksen edellinen ottelu SJK:ta vastaan viime viikon keskiviikkona päättyi 2–2-tasapeliin, jolla keltavihreät nousivat 22 sarjapisteeseen. Seinäjokelaisia vastaan kotijoukkueen ensimmäisen maalin puski Jorginhon keskityksestä Oiva Jukkola ja loppulukemat viimeisteli rangaistuspotkunsa paluupallosta Lauri Ala-Myllymäki.

Sarjan kärkikuusikko on todella tasainen, sillä HJK, KuPS, VPS, Ilves, SJK ja FC Haka ovat vain neljän pisteen sisällä toisistaan ennen tämän viikonlopun otteluita.

Lyhyen juhannustauon jälkeen Ilves siirtyi tällä viikolla harjoittelemaan Kaupin urheilupuiston luonnonnurmikentälle, sillä Tammelan Stadionilla ovat käynnissä lauantaina järjestettävän Lauri Tähkän stadionkonsertin valmistelut. Konsertin vuoksi Kauppiin siirtyminen sattui osuvaan aikaan, sillä myös tuleva vierasottelu Lahdessa pelataan luonnonnurmella, joka on Veikkausliigassa pelialustana enää vain FC Lahden ja AC Oulun kotikentillä.

– ⁠Lyhyt tauko juhannuksena tuli hyvään paikkaan, joukkueessa on hyvä vireystila ja energia pelin alla. Meille tärkeät asiat eivät ole muuttuneet mihinkään. Haluamme saada kontrollin pelistä hyökkäämällä paljon ja päättää hyökkäykset vielä entistä paremmin. Yhtä lailla puolustaessa on tärkeää säilyttää se työteliäisyys, jonka avulla voitetaan pallo itselle takaisin, sanoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Ilves-valmennus seurasi myös FC Lahden edesottamuksia uuden päävalmentajan alaisuudessa tiistain Suomen Cup -ottelussa.

– Lahden cup-pelissä oli nähtävissä uuden valmennuksen tekemät muutokset, ja he luonnollisesti haluavat kääntää kelkkansa tulosten osalta. Meidän on vain pidettävä oma suoritustaso korkealla alusta alkaen, toteaa Rantanen.

SJK-ottelun pelikiellossa ollut puolustaja Juhani Pikkarainen palaa Ilveksen kokoonpanoon. Noel Hasa lähestyy myös pelikuntoa, mutta Samba Bengan ja Felipe Aspegrenin loukkaantumiset puolestaan vaativat pidemmän kuntoutuksen.

Keskikenttäpelaaja Anton Popovitchin ja puolustaja Tatu Miettusen haastattelut ovat katsottavissa alta.

FC Lahti–Ilves
Lauantaina 29.6. klo 19.00
Lahden Stadion
Salpausselänkatu 8
15110 Lahti
Ottelulähetys: Ruutu.fi