Ilves ja HJK kohtaavat loppuunmyydyllä Tammelan Stadionilla

Ilves saa lauantaina vieraakseen sarjataulukon kärkipaikalle nousseen HJK:n. Klo 15.00 käynnistyvä huippukamppailu täyttää Tammelan Stadionin, sillä otteluliput myytiin loppuun jo hyvissä ajoin.

Ilvestä ja yhden ottelun enemmän pelannutta HJK:ta erottaa tällä hetkellä viisi pistettä. 15 ottelua pelannut HJK on 28 pisteessä, 14 ottelua pelanneet KuPS, SJK ja VPS 25 pisteessä, 14 ottelua pelannut Ilves 23 pisteessä ja 13 ottelua pelannut FC Haka 21 pisteessä.

Kuudesta edellisestä ottelustaan Ilves on voittanut yhden, pelannut neljä tasapeliä ja hävinnyt yhden. Kyseisellä ajanjaksolla vastassa ovat olleet HJK, KuPS, VPS, FC Inter, SJK ja FC Lahti. Vaikka jakso on enimmäkseen koostunut kärkikamppailuista ja Ilves on pääosin esittänyt hyviä otteita, olisi enemmänkin pisteitä ollut otettavissa otteluiden kenttätapahtumien perusteella.

Edellisessä vierasottelussaan Ilves päätyi 2–2-tasapeliin FC Lahden kanssa. Keltavihreiden maalit tekivät Maksim Stjopin ja Anton Popovitch.

– Lähtökohtaisesti jos olisimme hyödyntäneet maalipaikkamme edes kohtuullisesti, olisimme ottaneet kolme pistettä. Sitten taas toisaalta olisimme voineet suhtautua puolustusvoittoisemmin siihen loppuun, mutta meidän identiteettimme on hyökätä ja puolustaa ylhäältä. Nyt se ei tuottanut tulosta, Ilves-valmentaja Joni Lehtonen totesi.

Tänään julkistettuun Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen Ilveksestä valittiin Oiva Jukkola ja Anton Popovitch.

Lauantaina 25.5. Helsingissä nähty Ilveksen ja HJK:n edellinen kohtaaminen päättyi lukemiin 1–1. Ilves oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla niskan päällä ja menikin johtoon Santeri Haaralan rangaistuspotkumaalilla, mutta HJK nousi toisella jaksolla tasoihin Luke Plangen osumalla.

Valmentaja Joni Lehtonen uskoo Ilveksen olevan jälleen valmis HJK:n tarjoamaan haasteeseen ja odottaa lauantailta hienoa tunnelmaa.

– Peruspelaamisemme laadun pitää olla tosi korkealla. Meidän pitää pystyä huolehtimaan pallosta pitkiä pätkiä, luomaan uhkaa ja samaan aikaan huolehtia siitä, ettei HJK pääse transitioihin. Siinä meillä on ihan iso duuni tehtävänä, mutta uskon, että olemme lauantaina valmiita. Tunnelma tulee olemaan varmasti katossa. Helsingistä tulee myös paljon porukkaa kannustamaan heidän joukkuettaan. Saadaan hyvä kilpailu kannattajien välille.

Lauantaina Ilveksen kokoonpanosta puuttuu keskikenttäpelaaja Doni Arifi, joka on pelikiellossa korttitilin täytyttyä viime ottelussa.

Hyökkääjä Roope Riskin ja valmentaja Joni Lehtosen haastattelut ovat katsottavissa ennakon lopusta.

HJK vahvistanut joukkuettaan

Kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan vain kolme voittanut ja 12 pistettä ottanut HJK on kääntänyt kurssinsa päävalmentajan vaihtumisen jälkeen ja noussut sarjataulukon kärkeen. Joukkueen päävalmentajaksi palanneen Toni Korkeakunnaksen aikana pelaamastaan seitsemästä ottelusta helsinkiläisten tilillä on viisi voittoa, tasapeli Ilvestä vastaan ja yksi tappio, eli yhteensä 16 pistettä. Korkeakunnas valittiin myös Veikkausliigan kesäkuun valmentajaksi. HJK:n pelaajista kuukauden joukkueeseen valinnan saivat Aapo Halme, Noah Pallas, Santeri Hostikka ja Luke Plange.

Viime sunnuntaina joukkue kaatoi vieraissa IFK Mariehamnin maalein 1–2 ja kasvatti voittoputkensa neljään otteluun. HJK:n ensimmäinen osuma merkittiin maarianhaminalaisten omaksi maaliksi ja ratkaisevaksi jääneen toisen maalin teki puolustaja Aapo Halme. Kolmessa aiemmassa ottelussaan HJK voitti SJK:n 4–1, IF Gnistanin 0–4 ja KuPSin 3–1. Suomen Cupista helsinkiläiset kuitenkin putosivat viime viikon keskiviikkona koettuaan tappion rangaistuslaukauskilpailussa Veikkausliigassa toiseksi viimeisenä olevaa EIF:ää vastaan.

HJK:n maalipörssin kärkeen on noussut englantilaishyökkääjä Luke Plange kuudella osumallaan, joista viisi on tullut Korkeakunnaksen aikana. Plange on antanut myös kolme maalisyöttöä. Topi Keskisen tehot ovat 5+2 ja Lucas Lingmanin 3+6. Maalinteossa on onnistunut kaikkiaan 14 pelaajaa.

Veikkausliigan siirtoikkunan auettua maanantaina HJK on tiedottanut jo useasta pelaajahankinnasta. Joukkueen vuoden 2021 mestarikapteeni, toppari Daniel O’Shaughnessy, 29, palasi seuraan tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella. Vuonna 2021 HJK:sta Saksan 2. Bundesliigaan Karlsruheen siirtynyt O’Shaughnessy on kärsinyt loukkaantumisista kahden viime vuoden ajan. Hyökkäystään helsinkiläiset vahvistivat Lee Erwinillä, 30, joka oli FC Hakassa Veikkausliiga-kauden 2022 maalikuningas. Hakassa 20 liigamaalia iskenyt skotlantilainen pelasi viimeiset puolitoista vuotta libanonilaisessa Al-Ahedissa. Kaudella 2022 Ilveksessäkin nähty hyökkääjä Kai Meriluoto on myös palannut HJK:hon lainalta Puolan pääsarjajoukkue Stal Mielecistä.

21-vuotias Viron maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kevor Palumets siirtyi HJK:hon lainalle Belgian kakkostasolta SV Zulte Waregemista. Viime kaudella Belgian toisella sarjatasolla KV Oostendea edustanut Alessandro Albanese oli viime viikon HJK:n testissä ja lunasti sopimuksen. Hyökkäyspään pelipaikoilla viihtyvä 24-vuotias belgialainen on pelannut kotimaassaan kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Lisäksi seura tiedotti toppari Michael Boamahin 2+1-vuotisesta jatkosopimuksesta. Virolaistoppari Andreas Vaherin ura puolestaan jatkuu kotimaassaan FC Floran riveissä.

Vierasjoukkueen mukana Tampereelle saapuu yli 1000 HJK-kannattajaa. Kumpikin joukkue saa siis lauantaina tuekseen vankan kannustuksen, joten tunnelma Tammelan Stadionilla on taattu.

Lue myös: Otteluinfo

Ilves–HJK
Lauantaina 6.7. klo 15.00
Tammelan Stadion
Tammelankatu 25
33500 Tampere
Liput: Lippu.fi
Ottelulähetys: Ruutu.fi

Hyökkääjä Roope Riskin ja valmentaja Joni Lehtosen haastattelut:

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Ilves (@ilvesfc) jakama julkaisu