Ilves ja Joshua Akpudje pelaajasopimukseen

Tampereen Ilves on solminut pelaajasopimuksen Joshua Akpudjen kanssa. Suomeen saapunut puolustaja liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen. Nigeriasta kotoisin oleva 25-vuotias Akpudje siirtyy Suomen kentille pelattuaan viimeksi Georgian liigan Dinamo Tbilisissä. Ilveksen ja Akpudjen välinen sopimus on loppukauden mittainen ja sisältää seuran option ensi kaudesta.

Nigerian Lagosissa syntynyt Joshua Akpudje saapuu vahvistamaan Ilvestä ja tuomaan leveyttä joukkueeseen. 25-vuotias puolustaja on ammattilaisurallaan ehtinyt keräämään kokemusta jo Euroopan sarjoista. Latvian, Liettuan, Tšekin ja Georgian pääsarjojen ja Dinamo Tbilisissä vietetyn ajan jälkeen Suomeen jatkanut Akpudje on innoissaan uuden sopimuksen synnyttyä.

– On hienoa olla Suomessa. Tampere on upea kaupunki ja stadion on kaunis. Tiedän myös, että monet nuoret pelaajat ovat onnistuneet täällä. Nyt minä pääsen näyttämään täällä parastani ja antamaan jotain joukkueelleni ja sen kannattajille.

192-senttinen puolustaja sanoo olevansa kentällä johtajatyyppiä.

– Tykkään ottaa vastuuta. Pelaan joukkueelleni ja pyrin antamaan kaikkeni joka hetki.

Urheilutoimenjohtaja Miika Takkula kertoo Akpudjen tuovan lisää variaatioita sekä vahvistusta joukkueen alakertaan.

– Samba Bengan ja Felipe Aspegrenin pitkäaikaisloukkaantumisten myötä kaipasimme vahvistusta puolustukseen. Joshua Akpudje on fyysisesti vahva ja kamppailuvoimainen pelaaja, jolla on jo suhteellisen paljon kokemusta eurooppalaisesta jalkapallosta. Hän tuo kaivattua syvyyttä puolustuslinjaamme ja pelaajaprofiililtaan hieman erilaisen vaihtoehdon valmennuksen käyttöön.